پنج ساعت ورزش کردن در هفته می تواند به پیشگیری از خطر ابتلا به برخی از سرطان ها کمک کند.

تاثیر مثبت فعالیت ورزشی بر سلامت انسان کاملا شناخته شده است. ورزش سبک ، منظم و پیوسته به سلامت قلب ، تناسب اندام ، اعتماد به نفس ، جلوگیری از چاقی و دیابت ، پیشگیری از افسردگی و همچنین به افزایش طول عمر مفید کمک می کند. هرچه قلب فعال تر و قوی تر باشد، اکسیژن رسانی به سلول های بدن بهتر انجام می شود و طول عمر مفید فرد افزایش می یابد.

دانشکده پزشکی هاروارد در گزارشی از بازبینی نتایج مطالعات پیشین منتشر کرد: اگر افراد در هفته حداقل پنج ساعت حرکات ورزشی با شدت متوسط ​​ انجام دهند، ممکن است از خطر ابتلا به بسیاری از انواع سرطان در امان بمانند.

در این مطالعات متخصصان علوم پزشکی تعداد موارد ابتلا به سرطان را از سالهای ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۶ بررسی کردند. سپس، فعالیت هفتگی بیش از ۵۰۰ هزار نفر را با استفاده از اطلاعات گزارش شده در دو نظرسنجی بزرگ ملی مورد ارزیابی و محاسبه قرار دادند.

متخصصان با مقایسه داده ها به این نتیجه رسیدند که سه درصد از موارد ابتلا به سرطان در سال را می توان به عدم فعالیت بدنی نسبت داد که کمتر از پنج ساعت در هفته (۳۰۰ دقیقه) حرکات ورزشی با شدت متوسط ​​مانند پیاده روی سریع، دوچرخه سواری و ایروبیک در آب تعریف می شود.

کارشناسان با نگاهی به سرطان‌ها دریافتند که عدم تحرک به طور بالقوه با ۱۷ درصد موارد ابتلا به سرطان معده در سال، ۱۱ درصد سرطان کلیه، ۹.۳ درصد سرطان‌ روده بزرگ و هشت درصد از سرطان‌های مری مرتبط است.

به گزارش سایت اطلاع رسانی هلث.هاروارد، بررسی ها نشان می دهد این اثرگذاری از این واقعیت نشات می گیرد که مرتب ورزش کردن به کاهش التهاب و بهبود عملکرد سیستم ایمنی کمک می کند؛ دو فاکتوری که خطر سرطان را کاهش می دهند.

همچنين در یکی از مطالعات پيشين انجام شده در آمریکا بر روی داوطلبان زن ، افزایش میزان ورزش کردن به کاهش خطر ابتلا به سرطان سينه منجر نگردید. برخی روشهای ورزش کردن ( مانند بدنسازی سنگین در فضای بسته ) به این دلیل که رادیکال های آزاد را در غلظت های بالاتری تولید می کنند و اسیدی بودن خون را افزایش می دهند ، حتی سبب شکل گیری غده ها و سرطان در بدن فرد ورزشکار می شوند. ورزش کردن در محل های آلوده شهرها نیز ممکن است که ضررش بیشتر از فواید آن باشد. در نتیجه ، بیشتر ورزش کردن در هر شرایطی لزوما پیشگیری کننده از سرطان نیست.